Bezoek onze winkel of bel ons op:

010 234 54 68

Laminaat

Rijnmond-Laminaat verkoopt een groot scala aan laminaatmerken in alle prijsklassen. Wij vertellen graag meer over de soorten laminaat, de kwaliteit, de prijzen en laminaat (laten) leggen. Zo kun je zelf bepalen wat bij het beste bij je past!

Vloerverwarming

Laminaat is niet altijd geschikt voor vloerverwarming. Dit is meestal afhankelijk van het merk en het soort laminaat. Ook moet je goed opletten bij het kopen van isolatiemateriaal, want dit kan van invloed zijn op de werking van de vloerverwarming. Kies daarom voor isolatiemateriaal dat speciaal is gemaakt voor vloerverwarming. De waarde hiervan:

• Niet boven 0,18 m2 K/W uitkomt wanneer de vloerverwarming als bijverwarming gebruikt wordt

• Niet boven 0,14 m2 K/W uitkomt wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt wordt

Bij alle vloeren en ondervloeren van Rijnmond-Laminaat staat (indien bekend) de waardes vermeld.

Ook is het belangrijk dat de vloerverwarming nooit boven de 28 graden mag uitkomen wanneer er een laminaatvloer ligt.

Kwaliteitsklasse

Er zijn verschillende factoren die de kwaliteit van laminaat bepalen. Eén van deze factoren is de kwaliteitsklasse of gebruiksklasse. Dit is te bepalen aan de hand van de intensiviteit waarmee het laminaat gebruikt wordt. De intensiviteit van het gebruik wordt bepaald door

• Hoe vaak er op gelopen wordt

• Hoe vaak er met schoenen op gelopen wordt

• Hoe vaak er met sokken, pantoffels of blote voeten op gelopen wordt

Als de vloer licht tot intensief wordt gebruikt, kun je het best gaan voor AC3 Klasse 23/32. AC4 Klasse 32 is geschikt voor zwaar gebruik en AC5 Klasse 33 voor zeer zwaar gebruik. Voor een woonkamervloer waarover regelmatig wordt gelopen, kan worden gekozen voor AC3 Klasse 23/32 of hoger.

Laminaat leggen

Ondanks dat laminaat zeer gemakkelijk zelf gelegd kan worden, kiezen toch steeds meer mensen voor onze legservice. Het laten leggen van laminaat brengt uiteraard een meerprijs met zich mee, maar het werkt zeer voordelig: het is gemakkelijk, je bespaart tijd en het geeft je meer zekerheid.

Wanneer een laminaatvloer door ons professionele team gelegd wordt krijg je daarbij uiteraard ook een leggarantie: wanneer er zich binnen 1 jaar iets met de vloer voordoet wat veroorzaakt is door het leggen, zal ons team dit probleem verhelpen.

Laminaatvloer met print en/of voelbare structuur

Tegenwoordig is het mogelijk om een print op laminaat te printen. Je kunt kiezen voor een print die sterk op hout lijkt, maar er zijn ook vele andere opties mogelijk, zoals een laminaatvloer met een natuursteenprint. Met deze printtechnieken is het ook mogelijk een voelbare structuur aan te brengen in de planken; hierdoor zijn sommige laminaatvloeren steeds moeilijker te onderscheiden van echt hout.

V-groef

Laminaat is te verkrijgen met of zonder V-groef. Een laminaat vloer zonder V-groef ziet eruit als één geheel, terwijl je bij een laminaatvloer met V-groef echt ziet dat de vloer is samengesteld uit individuele planken. Dit is over het algemeen wat populairder, want met een houtprint heeft laminaat met een V-groef de look van een echte houten vloer.

Dikte

De dikte van de laminaatplanken is uiteraard bepalend voor de levensduur, maar ook voor de isolatie van de vloer. De meeste laminaatvloeren zijn tussen de 7 en 12 millimeter dik. Je kunt het beste gaan voor een vloer van tenminste 8 millimeter als er zware meubelen op komen te staan, of als je ondervloer niet helemaal vlak is.

Bestel jouw laminaatvloer online

Al onze laminaatproducten zijn online te bestellen in onze webshop!

 


Neem voor meer informatie contact op met Rijnmond-Laminaat, of kom langs in onze winkel.